Image Zaterdag 5 juli is uitgeroepen tot internationale actiedag tegen de G8. Enkele dagen daarna zal de G8-top beginnen in Japan.

 Op die dag wordt in Nederland de kans geboden om het systeem te verslaan. Dat kan door deel te nemen aan het collectieve spel 'Enter Fort Europa' dat op die dag gehouden wordt.

Trailertje!

Om er aan deel te nemen kun je het best nu al een team vormen en gaan oefenen (bijvoorbeeld aanstaande weekend in Utrecht)

Vervolgens moet je natuurlijk de bewuste zaterdag 5 juli vrijhouden en die dag deelnemen aan de wedstrijd. De precieze plek wordt kort van tevoren aangekondigd, maar is met openbaar vervoer goed bereikbaar. Er kan ook per luxe touringbus heen gereisd worden vanuit Nijmegen en (onder voorbehoud) Amsterdam. Meer info daarover binnenkort op de website en je kunt nu al een plekje reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook decentraal

Parallel aan de centrale en collectieve wedstrijd om het systeem te verslaan, is er ook een decentrale ingesteld. Daar kan je aan deelnemen door je eigen doel te kiezen, en daar op of rond 5 juli de Fuck the G8 Enter Fort Europa Vlag achter te laten. Als doel moet je een object kiezen dat volgens jullie team het beste Fort Europa vertegenwoordigt en daarom dus ge-enterd moet worden.

Je moet een (meer mag ook) foto van je actie nemen en die op de speciaal daarvoor ingestelde plek op indymedia.nl plaatsen, liefst met een korte beschrijving van de actie. Bij de prijsuitreiking van de centrale collectieve wedstrijd, zal dan door de deskundige jury (waarover later ook meer) bepaald worden welke acties in de prijzen vallen. Vraag voor je decentrale actie de speciale aktievlag aan bij het 'secretariaat' (informele overhandiging kan uiteraard ook).

Ook vanuit het zogenaamde buitenland kan natuurlijk aan deze competitie deelgenomen worden. Vertel het dus verder, doe mee, vecht voor een grenzeloze wereld zonder G8!

Uiteraard zijn er vele vette prijzen te winnen. Daarover zal later bericht worden.

Voor regelmatige nieuwe info check de website: enterforteuropa.org

Waarom Fort Europa als motief? Omdat dat 'onze' meest directe verwezenlijking is van het beleid van de G8 en de EU. De rest van de wereld wordt geruïneerd om maar zo goedkoop mogelijke arbeid, grondstoffen en energie te behouden voor de verspillingseconomie. De bevolking die daardoor getroffen wordt, wordt met militaire middelen buiten de tent gehouden en bestreden als ze in opstand komt. Tenminste: dat proberen 'ze'. Ondertussen lukt het miljoenen om het systeem dagelijks het hoofd te bieden. Fort Europa is over, if you want it....