Attac roept geinteresseerden op om deel te nemen aan de planning van komende activiteiten

Beste Attac-ers en geinteresseerden,

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor een brainstormbijeenkomst op dinsdag 25 mei van 19 uur tot 22 uur in zalencentrum De Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36, tel. 030-2310377).

We willen deze bijeenkomst gebruiken om te discussiëren en besluiten te nemen over de thema's en activiteiten waar we ons als Attacnetwerk de komende periode mee kunnen bezig houden.

Attac is sinds februari een netwerkorganisatie waar groepen, organisaties en individuen zich op verschillende manieren bij kunnen aansluiten. In ons statement (zie www.attac.nl) hebben we een aantal algemene doelen geformuleerd. Hopelijk kunnen we daar in de periode tot het einde van dit jaar concreet invulling aan geven.

Een aantal nationale evenementen liggen in het vooruitzicht: Festival Globalisering, de alternatieve EU/Brussel-tour, Symposium Europa, alleen maar markt?, het Nederlands Sociaal Forum (NSF) en het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

Met een bundeling van onze inspiratie en creativiteit moeten we aan deze evenementen een originele en uitdagende bijdrage kunnen leveren. Ideeen zouden bijvoorbeeld kunnen gaan over: actiethema('s), stickeracties, filmpjes, ludieke acties, workshops, etc.

Een agenda zou er als volgt uit kunnen zien:

1. Korte uitleg over de verschillende evenementen

* Festival Globalisering (26,27 juni) vindt plaats op de UvA (www.festivalglobalisering.nl). De stuurgroep wil op dit festival in ieder geval een workshop over Attac en lokaal actief worden organiseren. Bovendien organiseert Attac waarschijnlijk het hoofdpodium thema 'NSF'.

* Alternative Brussels Tour: ism. CEO organiseert Attac een tour langs de Europese lobbycratie (waarschijnlijk 9 juli).

* Het NSF-proces is net van start (zie o.a. www.attac.nl) . Attac heeft samen met Bastagroepen een 'transparante' emaillijst op gezet. Via deze lijst kan dit proces gevolgd worden.

* Europa, alleen maar markt? Dag van alternatieven (12 of 18 september) wordt door XminY en Project Voor de Verandering georganiseerd. Attac is gevraagd een deelbijeenkomst te organiseren in de vorm van een debat, workshop of inleiding.

1. Discussie over actie/activiteitenplan

* Thema('s)
* Vormen
* Middelen
* Campagnes/acties
* Samenwerkingsmogelijkheden

1. Presentatie Attac

De nieuwe Attacwebsite is in opbouw (www.attac.nl). We willen deze en andere mogelijkheden gebruiken om Attac bekendheid te geven. Gekoppeld aan duidelijke thema's en activiteiten moet Attac in Nederland op de andersglobaliseringskaart worden gezet. Het Attacnetwerk moet makkelijk toegankelijk zijn voor diegenen die actief willen worden. Hoe presenteren we ons zelf? Enkele ideeen:

i. Workshops tijdens het Festival en het NSF
ii. Ludieke acties tijdens de EU-top
iii. Filmpjes over de EU -lobbycratie
iv. Direct inspelen op vercommercialisering samenleving
v. Een Attac discussie cafe tijdens NSF
vi. Een Attac EU rollen spel tijdens NSF


* Wie heeft ideeen, wie wil meehelpen? Hoe verbinden we lokale, nationale en internationale problematiek?

We hopen dat jullie met zoveel mogelijk mensen komen!! Laat het ons even weten als je wel geinteresseerd bent, maar niet kunt op deze datum.

Tot de 25ste!

Stuurgroep Attac (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.attac.nl)

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Stuurgroep Attac.)