ImageTussen de zes en zestien jaar celstraf, zijn de eisen van de openbare aanklager tegen 25 demonstranten die in 2001 tegen de G8-top in Genua demonstreerden.

Zoals eerder al gemeld , zijn ze in Genua bezig met de laatste loodjes van het proces tegen de demonstranten tegen de G8-top van 2001. Ze hebben natuurlijk niet alle 200.000 mensen die toen demonstreerden voor het gerecht gedaagd, en ook niet alle honderden die ze toen gearresteerd hebben. Er zijn er 25 uitgekozen die voor hen symbool mogen staan.

Nu zijn de eisen van de openbare aanklager bekendgemaakt. En die zijn schandalig. Tegen sommigen wordt 16 jaar gevangenisstraf geeist. De laagste eis is 6 jaar cel.

Tegen een actievoerder die met een houten plank tegen een jeep van de Carabiniere beukte, namelijk de jeep van waaruit vervolgens Mario Palcancia (tegen wie de vervolging gestaakt is) Carlo Giuliani doodschoot, is zes jaar geeist.

Tegen een 41 jarige vrouw die bij het 'Black Block' zou horen en die een molotovcocktail tegen de muur van de gevangenis gegooid zou hebben, is 16 jaar gevangenisstraf geeist!

Iemand die meegedaan zou hebben met het plunderen van een supermarkt en een kilo pasta gejat zou hebben, zou ook zes jaar moeten brommen.

De G8-protesten van 2001 mondden zoals bekend uit in een ongekende politie-rel waarbij honderden demonstranten zwaar gewond raakten en een (Carlo Giuliani) zelfs doodgeschoten werd. Arrestanten werden ook in het ziekenhuis en de gevangenis nog mishandeld en gedwongen fascistische liederen te zingen. Tegen enkele politieagenten loopt ook nog een proces. Dat betreft vooral agenten die betrokken waren bij een moorddadige aanval op argeloze en grotendeels slapende demonstranten in de Diaz-School. De meeste 'schuldigen' zijn echter gepromoveerd en iedereen weet dat er bewust getreuzeld wordt met de rechtsgang, zodat de paar agenten die vervolgd worden, uiteindelijk wegens verjaring vervolging zullen ontlopen. Van de demonstranten kan dat waarschijnlijk niet gezegd worden.

De advokaten van de verdediging beginnen op 6 november met hun 'laatste woorden'.

Een van de antwoorden van de Italiaanse beweging is een demonstratie op 17 november onder de noemer 'Terug naar Genua'.

Websites: supportolegale

veritagiustizia.it/