Hongerstakende arrestanten die al sinds de Griekse EU-top in juni vastzaten, zijn voorwaardelijk vrijgelaten maar worden alsnog vervolgd.

ImageImageDe EU-hongerstakers in Griekenland (zie eerdere berichten oa. op indymedia) zijn op 26 november voorwaardelijk vrijgelaten. Eerste foto's van het stel zijn hier te vinden:

Bepaald onthullend was de procedure rond één van de arrestanten, de Brit Simon Chapman. Er bestaat uitvoerig bewijsmateriaal dat de politie hem bij zijn arrestatie compromitterende spullen in de maag heeft proberen te splitsen. Geluk bij een ongeluk was dat daar foto's van gemaakt zijn. Daarop is te zien hoe hij in elkaar getrapt wordt en van een rugzak voorzien wordt die de zijne niet is. zie oa. hier
Tijdens de hongerstaking kwamen nieuwe foto's beschikbaar die de oudere bevestigden.

Maar de Griekse staat gaat door met de processen tegen de zeven, die ook het land niet mogen verlaten. zie hier

Er is een internationale vergadering in Madrid geweest voor solidariteit met de Tessaloniki 7 (twee van hen komen uit Spanje). Die is afgesloten met een oproep (Spaans) om door te gaan met campagnes om de definitieve vrijlating te eisen van de 7. Duitse vertaling.

Verder opmerkelijk: Steunbetuiging aan de hongerstakers van het FZLN, zeg maar de politieke tak van de Zapatistas: (origineel)

Een uitvoerig overzicht van berichtgeving en achtergrondinfo over de hongerstakers is te vinden bij indymedia UK.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Kees Stad.)