ImageHet jaarlijkse semiparticuliere Europese politiecongres komt in januari aanstaande in Berlijn.

 

crowd controlOp 29 en 30 januari gaat in Berlijn, in het Congress Center aan de Alexanderplatz, het 11e Europese Politiecongres plaatsvinden. Gefinancierd door grote bedrijven (EADS en SAP) komen daar veiligheidsdiensten, politiechefs, politici en de veiligheidsindustrie bijeen onder het motto "Europese Veiligheidsarchitekturen: informatietechnologie - inlichtingen - optreden".

De agenda is voor een deel gericht op het perfectioneren van de repressie tegen linkse bewegingen en actievoerders. Verder staat uiteraard het beter jagen op migranten en beveiligen van de grenzen van Fort Europa hoog op de agenda. Voor de veiligheidsindustrie is het een grote handelsbeurs. Ze presenteren daar hun nieuwst spelletjes en proberen die aan de man te brengen. Politici vergaderen er over "risicokontrole' en 'nieuwe dreigingscenario's', maar vooral over 'civiel-militaire samenwerking', 'grenscontrole' en 'crowd control' bij topprotesten.

Actiegroepen in Berlijn zijn natuurlijk niet van plan dit congres ongestoord te laten verlopen. Wij houden u op de hoogte.

Ondertussen wordt er al de nodige informatie over het congres georganiseerd zoals dit weblog

Uitvoeriger over inhoud congres in dit artikel .