Ga naar de inhoud

EZLN roept op tot wereldwijde solidariteit met Oaxaca

Het EZLN, ook wel Zapatistas genoemd, heeft begin december opgeroepen om overal in de wereld solidariteitsacties te houden met Oaxaca, die culmineren in een internationale actiedag op vrijdag 22 december.

2 min leestijd
Placeholder image

Hieronder een klein deel van de tekst van de oproep:

Aan de bevolking van Mexico:
Aan de bevolking van de wereld:

Zusters en Broeders:

De aanval die onze broeders in Oaxaca hebben moeten doorstaan, mag niet genegeerd worden door wie strijdt voor vrijheid, rechtvaardigheid en democratie in alle uithoeken van de planeet.

Daarom roept het EZLN alle eerlijke mensen, in Mexico en de wereld op, om met onmiddellijke ingang te beginnen solidariteitsacties te organiseren met de volgende eisen:

Opdat degenen die verdwenen zijn levend voorgevoerd worden, voor de vrijlating van de gevangengenomen mensen, voor het vertrek van gouverneur Ulises Ruíz en de federale politiekrachten uit Oaxaca, voor bestraffing van de daders van de martelingen, verkrachtingen en moorden. Kort gezegd: voor vrijheid, democratie en gerechtigheid voor de bevolking van Oaxaca

Wij roepen op dat in deze internationale campagne verteld wordt, in alle mogelijke vormen en op alle mogelijke plekken, wat er gebeurd is en gebeurt in Oaxaca, ieder op zijn manier, tempo en plek.

Wij roepen op dat deze acties samenkomen in een wereldwijde mobilisatie voor Oaxaca op de dag 22 december 2006.

De bevolking van Oaxaca staat niet alleen. Dat moet gezegd en getoond worden, aan hen en aan idereen.

Democratie! Vrijheid! Gerechtigheid!

Namens het Revolutionaire Inheemse Clandestine Comit̩ РAlgemeen Commando van het Zapatistische Leger voor Nationale Bevrijding
Mexico
Opstandig Subcommandant Marcos
Mexico, december 2006

De gehele tekst van de oproep (in het Spaans)

overzicht van aangekondigde acties.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Zie in bericht.)