Vier dagen voordat de WTO-conferentie begint, wordt op een info-avond onderzocht wat de Nederlandse delegatie daar precies uitspookt.


In de reeks informatie-avonden die worden gehouden in Het Lab, vindt aanstaande donderdag 4 september de laatste plaats vóórdat de WTO-top begint.

20.00 uur, Jodenbreestraat 24, Amsterdam

Het onderwerp: De officiële Nederlandse delegatie die naar Cancún gaat.

De Nederlandse delegatie telt meer dan 30 vertegenwoordigers en wordt geleid door minister van EZ Brinkhorst, die tevens vice-voorzitter van de conferentie zal zijn. Naast vertegenwoordigers van politieke partijen, het bedrijfsleven, landbouw en vakbonden, gaat er ook één persoon mee als vertegenwoordiger van verschillende maatschappelijke organisaties (ngo's). Deze heeft maar zeer beperkt toegang tot de daadwerkelijke onderhandelingen.

Gastsprekers op de informatie-avond zullen zijn:
Burghard Ilge (Both Ends) die in de delegatie mee zal gaan als ngo-afgevaardigde.
En Nicole Metz (WEMOS) die bij de vorige WTO-top ngo-agfgevaardigde was.

Op deze avond zullen we wijzer proberen te worden over het proces bij zo'n ingewikkelde topconferentie als Cancún. Hoe gaat zo'n conferentie in zijn werk en welke rol (en macht) heeft de Nederlandse delegatie? Wat kan zo'n ngo-vertegenwoordiger wel en niet doen? En zou de Nederlandse delegatie niet beter helemaal niet kunnen gaan? Hoe zit het met de politieke commotie 'binnen' en 'buiten' het conferentiecentrum bij zo'n top?

Op deze en meer vragen kun je antwoorden krijgen, aanstaande donderdagavond 4 september
20.00 uur, Het Lab, Jodenbreestraat 24 Amsterdam.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door LAB.)