Activisten uit verschillende groepen die betrokken zijn geweest bij de acties tegen de G8 in Evian, wisselen ervaringen uit.

Donderdag 19 juni is er gelegenheid tot nakaarten over de anti-G8-akties in (de buurt van) Evian. Vanaf 20.00 uur in Het Lab, onder boekwinkel het Fort van Sjakoo (Jodenbreestraat 24, Amsterdam).

De acties tegen de G8 waren een tamelijk ingewikkelde operatie. Activisten opereerden verspreid over zon 60 kilometer, vanuit vier verschillende actiekampen en gedurende verschillende dagen, terwijl de communicatiestructuren allesbehalve volmaakt waren en de politie ze ook niet echt rustig hun gang liet gaan. Tijdens de G8-top zijn mensen uit Nederland op verschillende plaatsen en tijden in actie getreden. Vaak hebben ze elkaar daarbij nooit gezien.

In Het Lab komen op 19 juni verschillende verhalen (en beelden) bij elkaar. Bovendien wordt er uit de doeken gedaan wat de 8 leiders nu precies besloten hebben, en zullen we proberen conclusies te trekken over effect en zin van de protesten.

Als het goed is, zal de avond ook genoeg te bieden hebben voor mensen die er niet bij waren. Na afloop is er nog gelegenheid tot een bescheiden drankje op de goede afloop (voor iedereen uit Nl. dan; alle arrestanten zijn weer vrij, twee britten liggen nog in het ziekenhuis wegens door de poltitie toegebrachte verwondingen).
.


(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door unknown.)