Donderdag 24 november vindt er een algemeen overleg plaats, van de vaste kamercommissie van EZ, over wat minister Brinkhorst als leider van de Nederlandse delegatie gaat uitspoken bij de komende top van de Wereldhandelsorganisatie WTO.

Het eerste overleg op 9 november was een aanfluiting, die helaas exemplarisch is voor de gang van zaken. Minister Brinkhorst speelde het klaar om pas de dag voor dat overleg met een verklarende brief te komen. Veel aanwezige kamerleden waren hierover verbolgen. Ze stelden ook veel goede kritische vragen. Minister Brinkhorst en staatssecretaris Van Gennip gingen echter nauwelijks op de vragen in, en verwezen naar het overleg van 24 november. De meeste aanwezige kamerleden legden zich hier bij neer. De kamerfractie van D'66 (de partij van minister Brinkhorst) schitterde door algehele afwezigheid.

XminY en project Voor de Verandering roepen op om naar die commissievergadering toe te gaan om te kijken of de kamerleden zich weer met wat kwinkslagen van de jolige minister tevreden laten stellen. Tot nu toe is dat immers het geval geweest.

Om 9.30, voorafgaand aan de kamervergadering, presenteren beide organisaties bovendien de uitslag van het Tribunaal dat ze over EZ inzake de WTO hebben gehouden. U kunt nog steeds meestemmen in dit tribunaal (maandag aanstaande is de laatste dag): stem hier!.

De presentatie van de uitslag zal bij het 2e Kamergebouw plaatsvinden.

De kamercommissievergadering begint om 10.00 uur in de Troelstrazaal (zie voor agenda: website 2e Kamer). Om als publiek aanwezig te mogen zijn moet je soms ID overleggen.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Globalinfo.)