Begin 2003 zal in Porto Alegre voor de derde keer het World Social Forum gehouden worden. Een nieuwe portaalsite daarvoor is zojuist gelanceerd.

Uit: WERELDWIJD MAIL, de wekelijkse emailbrief van Wereldwijd uit België, #128 - 26/7/2002
website wereldwijd

Goed nieuws voor al wie geïnteresseerd is in de andersglobaliseringsbeweging en het World Social Forum. Begin deze week werd de nieuwe portaalsite voor Porto Alegre 2003 gelanceerd, zie http://www.portoalegre2003.org Het is een gezamenlijk initiatief van Le Monde Diplomatique en IPS, en het wil
uitgroeien tot een nieuw alternatief persagentschap.

Eén van de websites die al actief zijn, is 'Other Eyes', waar u terecht kan voor wekelijks geupdate analysestukken rond globalisering en de gevolgen ervan. Met teksten van onder andere Noam Chomsky, Garcia Marquez en Eduardo Galeano, weliswaar vaak alleen nog in het Spaans of Portugees. De kleine ploeg medewerkers van de portaalsite lanceert dan ook een oproep naar vrijwilligers die willen vertalen, schrijven, researchen, cartoons maken of foto's leveren. Geïnteresseerden kunnen zich melden op.

Een andere website op de portaal zal 'Alternative Worlds' gaan heten. Michael Albert van Z-Magazine werkt er aan mee. Het is de bedoeling dat dit een soort denktank wordt rond alternatieve wereldvisies, met theoretische benaderingen, maar ook praktische voorbeelden van reeds bestaande alternatieve samenlevingen.