Fijne films en nieuwe boeken over antikapitalistisch verzet. Ook u kunt daarmee een bijeenkomst organiseren.

ImageImageEr zijn net een boek en een film verschenen die beide hetzelfde in beeld proberen te brengen: de wereldwijde golf radicaal protest tegen de onrechtvaardige (machts)verhoudingen die wel 'antiglobaliseringsbeweging' wordt genoemd.
Je kunt ze benutten om een lokale presentatie te organiseren en samen met het publiek te bedenken hoe daar aansluiting bij gevonden kan worden.

De film heet The Fourth World War en is gemaakt door Big Noise, een videogroep uit New York. De film scheert de hele wereld over en toont spetterende beelden van protestacties en verzet. Van Zapatistas tot Palestina en globaliseringsactivisme in Europa en de VS. "From the front-lines of conflicts in Mexico, Argentina, South Africa, Palestine, Korea, 'the North' from Seattle to Genova, and the 'War on Terror' in New York, Afghanistan, and Iraq. It is the story of men and women around the world who resist being annihilated in this war." Met muziek van oa. Manu Chao en Asian Dub Foundation

Het boek heet We Are Everywhere. Het is eigenlijk geen boek maar een "baksteen waarmee cynisme aan scherven gaat". Het boek heeft ook het formaat van een baksteen en is 320 pagina's dik en staat vol verhalen uit de hele wereld van deelnemers(sters) aan opstandige bewegingen. Of zoals Naomi Klein in de inleiding stelt: "We Are Everywhere is the first book to truly capture and embody the exuberant creativity and radical intellect of the protest movements."

Boek en film zijn in de engelse taal. Maar je kunt het programma natuurlijk aanvullen met andere filmpjes en uitgaven, actuele campagnes aankondigen enzovoorts.

Wil je een bijeenkomst over/met film en boek organiseren, neem dan contact op met XminY Solidariteitsfonds (vragen naar globokees), De Wittenstraat 43/45, 1052 AL Amsterdam, tel 020-6279661, email:(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door XminY.)