Ga naar de inhoud

Protest tegen Nationale AFD-vergadering in Kalkar

De Duitse extreemrechte partij AFD, die in haar gelederen en gedeeltelijk ook in de top mensen heeft die openlijk met fascistische  gedachtes en praktijken paraderen, komt komend weekend bijeen in Wunderland Kalkar. Dit pretpark net over de grens bij Nijmegen, is eigendom van de Nederlandse projectontwikkelaar Hennie van der Most. Er word protestacties georganiseerd. 

2 min leestijd

(bron, website AFA)

28 en 29 November: Samen, luid en vastberaden tegen het AfD-partijcongres

(oproep vertaald en overgenomen van Aufstehen gegen Rassismus!, links in de oproep zijn niet vertaald)

Ondanks het snel toenemende aantal besmettingen dringt de AfD aan op het weekend van 28/29. November om hun partijcongres te houden als een face-to-face evenement in Wunderland Kalkar. De verantwoordelijke autoriteiten in Noordrijn-Westfalen en Kalkar hebben inmiddels aangekondigd dat het congres doorgang kan vinden. (Zie meer over de rol van Van der Most op wikipedia)

We protesteren er krachtig tegen en eisen o.a. door middel van een open brief dat de exploitanten van het Wunderland het contract met de AfD voor het partijcongres onmiddellijk te beëindigen. Afgezien van het feit dat deze partij een superspreider is van antisemitisch cryptische samenzweringstheoriën, haat en agitatie tegen vluchtelingen, moslims, mensen met een migratiegeschiedenis en mensen die anders denken en leven. Ook valt te vrezen dat de Corona-ontkenners en antidemocraten van de AfD met dit partijcongres een nieuwe infectiehotspot zullen creëren.

Daarom bereiden we samen met Stand Up Against Racism (AgR) afdeling Kleve en onze bondgenoten in de regio zichtbare, luide en vastberaden, kleurrijke en diverse protesten voor – met afstand, masker en aandacht voor elkaar! Kom in groten getale, steun de oproep en let op ons hygiëneconcept!

Een opmerking voor iedereen die vanwege de corona niet zal deelnemen aan de protesten in Kalkar: Steun ons bijvoorbeeld via social media (individueel of als lokale groep, partij of vakbondsstructuur). Maak foto’s van jou en je solo-actie en upload ze naar je sociale media-accounts met #KLK2811 #Hinterland #Kernschmelze

Op onze bestelpagina vindt u ook posters en stickers voor soli-acties en om tegenprotesten te mobiliseren. Bestel een actiepakket

Programma:

Vrijdag 27 november: 16.30 uur tot 19.00 uur, Wunderland, Griether Straße 110-120 in Kalkar: onvriendelijke ontvangst van de AfD-afgevaardigden

Zaterdag 28 november:
8 uur, parkeerplaats bij Wisseler See: startbijeenkomst voor de demo voor de partij
congres AfD
9.30 uur: Start van de demonstratie vanaf de parkeerplaats bij Wisseler See richting het Wunderland 9.30 uur tot 17.00 uur op rotonde Griether Strasse / Mühlenstrasse in Kalkar: rally (in de directe omgeving van het Wunderland)

Contact met de organisatoren van AgR afdeling Kleve:

Jannik Berbalk, AgR Kreis Kleve: anti-afd-demo[at]gmx.de

Donaties:

VVN-BdA Bundesvereinigung
IBAN: DE 90 4306 0967 1214 8918 00, BIC: GENODEM1GLS, opmerking: „Protest Kalkar