Democratische conventie nu, die van de republikeinen over een maand, in de VS is altijd wel wat te doen


ImageDe Democratische Conventie is begonnen (massaal partijspektakel om de verkiezingscampagne in te luiden) in Boston. Lokale activisten hebben demonstraties en acties gepland om te beklagen dat de Democratische Partij nauwelijks minder rechts is dan de reps. En evenzeer door het grote bedrijfsleven opgekocht is. Uiteraard is er een overdaad aan politie, die volgens uitegelekte plannen voorbereid is op het maken van wel 2500 arrestaties.

Voor de demonstranten is door de autoriteiten een met prikkeldraad afgezet stukje parkeerterrein onder wat treinrails gereserveerd dat in een flauwe verwijzing naar dhr. Orwell de naam Free speech Zone is gedoopt en waarvan iedereen weet dat je er ver vandaan moet blijven.

Zie voor meer info over protesten bij de DNC website
Zie ook Boston Indymedia

Anarchisten aan de oostkust van de VS hebben plotseling veel last van ongewenste aandacht van politie en FBI
Zie ook berichtgeving op infoshop.org

Maar enig te verwachten geharrewar in Boston zal nog maar een slap aftreksel zijn van wat een maand later in New York te gebeuren staat als de republikeinen daar hun kamp opslaan en tienduizenden demonstranten dat willen proberen te bestoken. (zie eerdere aankondiging op indymedia.

Een kort overzicht van de agenda (onderaan twee solidariteitsdingen in Amsterdam)

Vanuit Boston vertrekt een mars van 400 km van Boston naar New York zie website

20-22 augustus: Actieconferentie Life After Capitalism zie website.

Vervolgens veel voorbereidende vergaderingen voor acties en manifestaties, zie kalender

27 augustus: Critical Mass fietsdemonstratie.

Zaterdag 28 augustus: vrouwenmanifestatie Code Pink Alert

Zondag 29 augustus (Begin Rep. Conv.): megademo
's avonds republikeinen tegenhouden op Broadway: republikeinen tegenhouden op Broadway
En iets met bellen luiden rond de plek van de WTC-flats: aankondiging
Er zijn vervolgens overal in de stad feesten voor de republikeinen, meestal georganiseerd door grote bedrijven die met ze aanpappen.

Maandag 30: demonstraties van armen en daklozen
En koepel van basisorganisaties

31 augustus: Directe Acties in de straten en gebouwen aankondiging van de stad.
Ook: jongeren actie dag

1 september: Shut it Down (You're either with us, or you'r with the republicans). Poging om de stad lam te leggen zoals eerder in San Francisco gebeurde toen de oorlog begon: zie aankondiging

2 september staat op de websites van de tegenstanders van de reps vermeld als RNC ends as a total failure (op deze laatste dag van de conventie wordt Bush op de troon gehesen als kandidaat voor de verkiezingen) met een actiefeest om dat te vieren op Tompkins Square

Solidariteit met de USA

Om de bevolking in de corporate politiestaat USA te steunen, het gedeelte dat in verzet komt dan wel te verstaan, is het goed de aandacht elders te vestigen op wat er gaande is. Vandaar dat er twee evenementen in de planning staan. Noteer alvast:

Op zaterdag 28 augustus: picknick en nachtelijke filmvertoning op het Museumplein (grasveld bij consulaat, vanaf 22.00 uur). Indien slecht weer zal het worden verplaatst naar ergens binnen.

En op donderdag 2 september een avond: 'Solidariteit met de USA, Troepen weg uit New York' met info, beelden, getelefoneer, dichters enz. (in Zaal 100 of Vrankrijk, dat wordt pas duidelijk als eenieder terug van vakantie is). Mocht je willen meehelpen, op willen treden of geld overhebben, maak dan even contact via:

Nog meer websites:
tegenconferentie
rnc Watch
Indymedia New York
Galerie van affiches
anarchisten


(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door unknown.)