De WTO sleept zich in Genève voort.

Uit: WERELDMAIL een co-productie van IPS-Vlaanderen en Wereldmediahuis eMO* 186 - 03/10/2003

(In het bericht afkomstig van het Belgische tijdschrift Mo wordt de Belgise afkorting WHO gebruikt voor de WTO...)

De Wereldhandelsorganisatie (WHO) probeert binnenkort de onderhandelingen over de verdere vrijmaking van de internationale handel weer op de sporen te zetten zie bericht IPS .

Volgens diplomaten in Genève - de zetel van de WHO - komt er volgende week een informele vergadering van de Algemene Raad van de organisatie. Volgens AFP is een speciale sessie van het comité voor Landbouw die binnen twee weken had moeten plaatsvinden, dan weer uitgesteld om de leden tijd te geven na te denken over de spectaculaire mislukking van de handelstop in Cancún op 14 september.

Intussen onderhandelt de Europese Unie met de ACP-landen zie bericht IPS , een groep van 79 landen uit Afrika, de Cariben en de Stille Zuidzee die goede handelsrelaties wensen te onderhouden met hun voormalige Europese kolonisatoren. De groep van voormalige kolonies moet de voorkeurshandel met de EU in overeenstemming brengen met de regels van de Wereldhandelsorganisatie. Ook in die besprekingen zorgt het thema van de vrijhandel tot een patstelling tussen Noord en Zuid.
(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door eM0.)