Een congres met als thema 'De kwaliteit van de journalistieke verslaggeving rond het armoede vraagstuk'. Een congres voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistiek en het armoedevraagstuk.

Zijn documentairemakers, boekschrijvers en studenten journalistiek niet meer dan de spreekbuis van hun opdrachtgevers? Gaan journalisten er niet al te makkelijk van uit dat hulp helpt! Ontwikkelingshulp is het geven van een fles jenever aan een alcoholist.

Werkt de journalistiek als propagandamachine voor de opstellers van de millenniumdoelen? De journalistiek lijkt kritiekloos te reageren op loze gebaren van de G8 zoals het kwijtschelden van de schuld aan 18 Afrikaanse landen.

Hulporganisaties gedragen zich in de ontwikkelingslanden als rijke multinationals. Hoeveel aandacht besteedt de journalistiek aan dat verschijnsel?

Waarom reageert de journalistiek euforisch op Live8 waar popartiesten sprookjes laten vertellen ten gunste van hulporganisaties en overheid?

Zijn EMF, Chris van der Heijden en de studenten van de SVJ niet meer dan de spreekbuis van hun opdrachtgevers ( o.a. overheid en NOVIB en EMF)?

---

Datum
29 september 2005 van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Organisatie
Het congres wordt georganiseerd door het Instituut voor Media: School voor Journalistiek en de Dick Scherpenzeel Stichting.

website congres

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door zie bericht.)