Film, coctails en nog wat info over media in Italië en schrijverscollectief Wu Ming en hun voorganger Luther Blissett

Imagebroeinest presenteert:
11 september, 20.00 uur
Plantage Doklaan 10-12 Amsterdam

Lavorare con Lentezza (langzaam werken) (toen terrorisme nog spannend was)

De première van de geruchtmakende film van Wu Ming/Guido Chiesa over de opstandige jaren '70 in Bologna en de radiopiraat Radio Alice. Lavorare con Lentezza is een politiek onverantwoordelijke film, of zoals regisseur Guido Chiesa het zelf zegt: "Trovare il linguaggio per raccontare nuove trasformazioni".

De film duurt 111 minuten en de broeinest-keukenstoelen houden u bij de les. Ook worden er molotov-cocktails bij geserveerd

Hier de website van de film.

Het verhaal, volgens IMDB:
Italië, de jaren zeventig. Met de geboorte van een vrije radio in Bologna - Radio Alice - en de politieke ontwikkeling van Italiaans radicaal links, komen twee jonge mannen in aanraking met een nieuw bewustzijn dat zich verspreidt onder de jeugd. Leven van dag tot dag en de afwijzing van een vastliggend doel of lot: dat is hun levensstijl, terwijl ze omringd worden door tragedies. Een student wordt neergeschoten tijdens een demonstratie, een vriend van hen gaat de gevangenis in omdat hij een geldwoekeraar in elkaar geslagen heeft. Geregisseerd met een subtiele hand, zonder retoriek of stereotypes. Er wordt geen oordeel geveld, het doel is om een verhaal te vertellen. De Italiaanse jaren zeventig worden in Lavorare Con Lentezza zonder taboe beschreven.

Naast de film wordt er wat informatie gegeven over de huidige media-situatie in Italië door Cecile Landman. Ook krijgt u wat meer te horen over Wu Ming en hun voorvader Luther Blisset.

De toegang is gratis en donaties zijn welkom

Maandag 11 september '06
Broeinest, Plantage Doklaan 10-12
Amsterdam (website)(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door broeinest.)