Net uit; een video waarin uitgelegd wordt waarom de crisis van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) goed is, en de wereld best zonder WTO kan.

De in Tailand gevestigde organisatie Focus On The Global South staat bekend om z'n gedegen informatiemateriaal over internationale economie en ontwikkeling. Zojuist is hun nieuwste video gereedgekomen, over de crisis in de WTO.

Eerder maakte 'Focus' al drie andere korte films over de WTO, die zeer functioneel waren in de internationale campagne om die te "laten ontsporen".

Of zoals de organisatie de video zelf aankondigt:

"De vorige drie video's handelden allen over de WTO en hoe en waarom die SLECHT is voor jou en over ontwikkeling voor de meerderheid van de mensen op deze aarde en wat daarvoor gedaan zou kunnen worden. Deze nieuwste video gaat verder dan dat en presenteert de vele alternatieven voor de WTO en hoe de wereld beter af zou zijn zonder de WTO".

De video is op de website (gratis) te zien, en duurt 18 minuten. Je kunt 'm hier vinden. Op de website kun je ook een schijf van de film bestellen. Je kunt ook wachten tot die via Globalinfo geleverd kan worden (hetgeen op de website aangekondigd zal worden).

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Zie in bericht.)