Ga naar de inhoud

Asielcrisis?? Zondag de straat op tegen dit PVV-kabinet: geef haat geen macht!

Met het kabinet PVV 1 is een extreemrechtse regering aangetreden. Dit is een aanval op de solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid. Deze regering zal zich inzetten om onze idealen te verwoesten.

2 min leestijd

Laat dit meedogenloos extreemrechtse kabinet hun plannen niet waarmaken

Met het kabinet PVV 1 is een extreemrechtse regering aangetreden. Dit is een aanval op de solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid. Deze regering zal zich inzetten om onze idealen te verwoesten. Een samenleving waar iedereen welkom is? Een land zonder racisme en waar een veilig klimaat boven winst gaat? Niet als het aan de nieuwe regering ligt! Deze extreemrechtse regering staat voor een politiek van afbraak. Afbraak van mensenrechten en van klimaatbeleid. En afbraak van sociale voorzieningen en welzijn. 

Nu Prinsjesdag nadert worden de contouren duidelijk. Met name op het gebied van asiel en migratie voert het kabinet een ongekende aanval uit. Het kabinet wil de eerste en tweede kamer omzeilen en een asielcrisis uitroepen. Gezinshereniging zal straks bijna niet meer mogelijk zijn. Bed, bad en brood verdwijnt, er komt een ‘beslisstop’ op nieuwe aanvragen en het vinden van fatsoenlijke woonruimte wordt nog lastiger gemaakt. Wederom komen de zwaarste lasten bij degenen met de minste draagkracht en dit is nog alleen maar het beleid als het gaat over vluchtelingen. De afbraak gaat veel verder.

De demonstratie komende zondag moet zo groot mogelijk worden. Doe je mee? Op deze manieren kun je helpen:

  • Verspreid de oproeptekst onder zoveel mogelijk organisaties en activisten in je buurt. Zo staan er nu al veertig organisaties onder de oproep, maar dit alleen is niet genoeg.
  • Nodig zoveel mogelijk mensen uit via app-berichtjes, oproepjes op social media of in online agenda’s. Via deze link kun je ons vormgeefmateriaal voor de actie vinden, voor bv. posters en insta-posts.
  • Help mee actiemateriaal te verspreiden in je omgeving. Op webshop leeslinks.nl kun je posters en flyers voor de actie bestellen. 
  • Last but not least. Actievoeren kost geld. Via het formulier boven in de website kun je een donatie overmaken. Dit geld is nodig voor bijvoorbeeld het promotiemateriaal, maar ook de huur van het podium.