Ga naar de inhoud

Met de pogopartij op vakantie

Sylt it is. Het sjieke Duitse Waddeneiland vol vakantievilla’s van vermogende vlegels gaat deze zomer weer vollopen met punks. Nu ook met goedkeuring van de Anarchistische Pogo Partij Duitsland.

5 min leestijd

Dat wordt tenminste aangekondigd op insta (kijk hoe hip we zijn)

zie ook Aktion Sylt

Het eiland van de rijken was lang een echt tamelijk moeilijk bereikbaar eiland, maar is door een dam, met daarop een spoorweg, met het vasteland verbonden.

Twee jaar geleden werd een goedkoop treinticket ingevoerd voor de Duitse Spoorwegen, mits men lokale treinen gebruikt. Punks hebben dat toen benut om Sylt te bereiken en te bestoken. En sindsdien wordt dat elke zomer herhaald.

Zo ook deze zomer. De pret wordt een beetje bedorven – gaat het ooit anders – door de lokale autoriteiten die nu regels en eisen hebben ingesteld. En als punks ergens een hekel aan hebben!.. Ze moeten nu hun eigen troep opruimen, mobiele wc’s neerzetten en mogen alleen in tenten overnachten en er moeten ‘herkenbare stewards’ rondlopen (Appointed stewards wearing security vests or white armbands must be visibly present and enforce the agreed rules. The punks launched an online donation campaign to fund the additional facilities.)

Daarnaast, we citeren een stuk op de website van The Guardian die dan weer de APPD citeert: It noted that Sylt officials had used the construction of an “anti-punk wall” and a €100,000 art installation at a previous campsite as well as the attempted collection of “spa taxes” to disrupt the protesters in the past.

De APPD is een politieke partij die al sinds 1981 aan de verkiezingen meedoet. Ze zijn niet van plan ooit aan de macht te komen, maar krijgen altijd wel genoeg stemmen om de verkiezingssubsidie niet terug te hoeven betalen. Uw auteur heeft ooit aan een door de APPD georganiseerde demonstratie in Berlijn deel mogen nemen tegen verstoring van de nachtrust. Om drie uur ‘snachts, waarbij de leus ‘ruhe, ruhe!’ (stilte!) massaal werd aangeheven.

De Sylt-Aktie is ook uitermate politiek dit jaar. Dat was het altijd al, want het was gericht tegen, of in ieder geval op het erf van, de superrijken. Er zijn dit jaar zelfs lezingen door vakbondsmannen: Eure Reichtum Kotzt Mich An.

Maar ook erg antifascistisch, wat echte punks natuurlijk altijd al zijn geweest. De aanleiding om nu expliciet het antifa-vaandel te voeren is onder andere dat er een filmpje uitlekte waarop corpsballen op Sylt fascistische oprispingen aan het zingen waren. Dat zullen ze berouwen.

Aanvulling: oproep appd_berlin

Das Punk-Paradies Sylt geht in die dritte Runde! Und auch 2024 lockt die Nordsee Insel wieder mit Vollsuff, Randale, und günstig Urlaub zum Leid der Snobs. Wir, die Appd Berlin, freun uns schon aufs traditionelle Stürmen des kostenpflichtigen Strandes, auf Poolparty im Wilhelmine Brunnen, auf Demontage von Kunstinstallationen und auf die Umfunktionierung des Westerländer Rathauses zur größten Punkkneipe im Norden.
Die Gemeinde Sylt hat in den letzten beiden Jahren schon einiges versucht um uns los zu werden. Wir erinnern uns nostalgisch an die Anti-Punker- Mauer, die sie in Westerland hochgezogen haben, an die 100.000 Euro teure Waalgeräusche blökende Kunstinstalation auf unseren geplanten Camp-Platz und die losten Versuche, Kurtaxe von Teils Wohnungslosen Punks einzutreiben.
Ma kieken was sie sich dieses Jahr einfallen lassen. Vielleicht Kampfdruiden, oder Aufblasbare AFD Politiker_innen die sie zur Abschreckung aufstellen? Wir sind gespannt. Und wir nehmen jede Schikane der Sylter High Society gern zum Anlass Ihnen nur noch mehr auf den Sack zu gehn.
Lasst uns das Lieblingsurlaubsziel der Reichen und Schönen einmal mehr von “Billigigurlauber_innen” überschwemmen. Wir fahren am 24.07.24 hoch und bleiben so lange wie wir wollen. Kommt mit!
Die Inseln denen, die drauf saufen! Alerta Alerta Sylt Sylt Sylt!
Ihr kriegt uns nicht mehr los!!! #sylt #chaostagesylt #sylt2024 #syltpunks #appdberlin #pogoanarchie #punk #anarchie #punktreffen

(snelle vertaling)

appd_berlijn

Punkparadijs Sylt gaat zijn derde ronde in! En in 2024 lonkt het Noordzee-eiland opnieuw met drank, rellen en goedkope vakanties, tot groot leed van de snobs. Wij, de Appd Berlin, verheugen ons nu al op de traditionele bestorming van het betaalde strand, zwembadparty’s in de Wilhelminafontein, de ontmanteling van kunstinstallaties en de ombouw van het gemeentehuis van Westerland tot de grootste punkkroeg van het noorden.

De gemeente Sylt heeft de afgelopen twee jaar al veel geprobeerd om van ons af te komen. We denken met weemoed terug aan de anti-punkmuur die ze in Westerland hebben neergezet, de 100.000 euro kostende kunstinstallatie die walvisgeluiden blèrt op onze geplande camping en de belabberde pogingen om bezoekersbelasting te innen van een aantal dakloze punkers.

Eens kijken waar ze dit jaar mee komen. Misschien strijddruïden of opblaasbare AFD-politici die ze neerzetten als afschrikmiddel? We zijn benieuwd. En elke intimidatie van de kant van hogere kringen op Sylt zien we graag als een kans om ze nog meer op de zenuwen te werken.

Laten we de favoriete vakantiebestemming van de rijken der aarde opnieuw overspoelen met “goedkope vakantiegangersters”. We vertrekken er heen op 24.07.24 en blijven zo lang als we willen. Kom met ons mee!

De eilanden voor hen die erop drinken! Alerta Alerta Sylt Sylt Sylt!

Je komt niet van ons af!!!

#sylt #chaostagesylt #sylt2024 #syltpunks #appdberlin #pogoanarchie #punk #anarchie #punktreffen