Orwelliaanse toestanden rond de IMF/Wereldbank najaarsvergadering: Singapore weigert buitenlandse demonstranten toe te laten tot 'protestzone'. Wereldbank protesteert hiertegen omdat het in strijd zou zijn met in 2003 gemaakt beloftes over 'toegankelijkheid'.
Over uiterlijk vier jaar sluiten we de bijstand, zo kondigde VVD-leider Mark Rutte onlangs aan. Hij loopt er niet zo mee te koop, maar zijn aanpak toont opvallende overeenkomsten met die van Bill Clinton. "In a Clinton government, we're going to put an end to welfare as we know it", zo beloofde die in 1991. En hij wist het nog waar te maken ook.
geen 'single undertaking' maar eigen onderhandelingsruimte voor de ontwikkelingslanden. Dit is de oplossing voor de crisis binnen de WTO volgens Liem Giok In.
Ongeregelde marktwerking is ongunstig voor wonen en huizen. Het drijft huizenprijzen op en werkt inefficiëntie in de hand. Dat is een van de conclusies van Kritiek op de huurplutocratisering, een recent e-boek over het huur- en woningmarktbeleid van minister van volkshuisvesting Dekker.
vanaf 14 september draait China Blue in verschillende Nederlandse bioscopen. Een documentaire over de spijkerbroekenproductie in China en de arbeidsomstandigheden daar. De film gaat vergezeld van een reeks debatten
Hier is de Nederlandse vertaling van een oproep voor massale blokkades van de G8 2007. De oproep is ondertekend door een aantal linkse groepenAntifaschistische Linke Berlin, Avanti - Projekt undogmatische Linke, Gruene Jugend (Budesvorstand), and X-tausendmal quer; samen met individuen uit Attac, Solid, en Werkstatt fuer Gewaltfreie Aktion. Het is een van de initiatieven in een aanzwellende reeks om de G8 top komend jaar in Duitsland te 'verwelkomen'.
De internationale koepel van progressieve boerenorganisaties Via Campesina roept op om de komende najaarsvergadering van IMF en Wereldbank op de korrel te nemen. De centrale eis daarbij is dat beleid gestopt wordt dat gericht is op verdere industrialisering van de landbouw, en dat er een omslag komt naar voedselsoevereiniteit en daadwerkelijke landbouwhervorming. In de praktijk komt dat neer op het loslaten van een landbouwbeleid dat gericht is op productie voor de wereldmarkt. Binnen de wereldhandelsorganisatie WTO is de boel sinds vorige maand vastgelopen.
De Amerikaanse auteur Lendman beschrijft de aantasting van de economische macht van de VS in de Wereld Handels Organisatie. De grootmacht trekt daaruit geen consequenties en dreigt aan de eigen fouten ten onder te gaan.